min bil logga utan vitt

FIAT

Vi utför de allra flesta tjänster som din bil behöver. Allt från vanlig service och reparation till avancerad diagnostik, garantiärenden eller kanske bara en AC-kontroll?

 

Vi är din auktoriserade Fiat-verkstad

Fiat startade för dryga 100 år sedan. Än idag är Fiat lika populär och har många olika modeller; allt från tuffa lilla Fiat 500 till familjebilen Freemont.

Tre av våra verkstäder -  Min bil Täby, Min bil Sollentuna och Min bil Tyresö är auktoriserade för Fiat och har tekniken, utrustning och kompetens att serva och reparera din bil på bästa sätt.

Välkommen till oss!

 

Fiats historia

Fiat grundades 1899 av Giovanni Agnelli, Bricherasio och Carlo Bisacaretti. Den ursprungliga stavningen var F.I.A.T. men prickarna togs bort 1906. Fiat utvecklades snabbt till en stor industrikoncern då man började med skeppsbyggeri, flyg- och fartygsmotorer och järnväg.

1916 började man tillverkningen vid Lingottofabriken som var Europas största bilfabrik. Lingottofabriken var i fem våningar med en testbana på taket. Under 1920-talet tog Fiat över flera biltillverkare. Senare byggde Fiat sin fabrik i Mirafiori